Links

Jeg har forsøgt at samle en oversigt over blogs, Facebookgrupper, bøger og hjemmesider, som måske kan være brugbare, hvis man er blevet forældre til et for tidligt født barn.

Siden opdateres løbene, men skriv meget gerne, hvis du har kendskab eller erfaringer med blogs, hjemmesider, online-grupper eller bøger, der er relevant for andre forældre, der oplever at føde for tidligt.

Blogs:

Frufaber https://www.frufaber.dk/

På sin blog deler Anja sine oplevelser i forbindelse med sønnen Elliotts tidlige start på livet. Elliott er født i uge 25+1 i 2019, og under indlæggelsen på neonatal skrev Anja en dagbog, som nogle af hendes indlæg tager udgangspunkt i. Her kan man følge indlæggelsen i kronologisk rækkefølge.

Lillestjernelys http://lillestjernelys.bloggersdelight.dk/

Laura har på sin blog skrevet nogle indlæg om datterens fødsel, indlæggelsen på neonatal og om de følelser, Laura har oplevet efter at have født datteren i uge 33+5

Micro Preemie  https://micropreemie.momsterblog.dk/

Ida er også med i podcasten ”Forældre før tid” og har også en blog, hvor hun deler Hectors historie. Derudover deler hun tanker og oplevelser fra tiden på Riget og tiden derefter. Ida har på baggrund af sine oplevelser også skrevet ”10 råd til nybagte forældre til en præmatur baby”, ”10 råd til pårørende til indlagte på neonatal” og ”Råd til personalet på Neo”, som virkelig er brugbare for både forældre og pårørende.  

Psykolog Rebecca Thomsen https://psykologrebeccathomsen.dk/

På psykolog Rebecca Thomsens blog deler flere fædre deres historier, om at blive fædre før tid.

Tvillingemortileogn https://www.tvillingemortileogn.bloggersdelight.dk/

Cathrine er mor til tvillingepiger, der blev født i uge 30+6. Da Cathrine lå på neonatal, savnede hun selv erfaringer fra andre forældre, som kunne at hjulpet til, at hun følte sig mindre alene. Hun fandt ikke, hvad hun søgte, og derfor har Cathrine startet sin egen blog, hvor hun løbende deler indlæg om at blive forældre til præmature tvillinger.

Facebookgrupper:

  • Dansk Præmatur Forening har en privat Facebook gruppe, hvor man skal ansøge om at blive medlem. Her deler medlemmerne erfaringer og efterspørger råd og vejledning fra andre, der har stået i samme situation.
  • Født for tidligt/præmatur – offentlig gruppe på Facebook
  • Far for tidligt – fædre til præmatur børn: lukket gruppe for fædre til præmatur børn
  • Ekstremt for tidligt fødte: lukket gruppe for forældre til børn født mellem uge 23-28

Instagram:

Instagram kan også være et rigtig fint sted at søge efter ligesindede, og her er relevante hashtags:

#præmatur

#præmaturbaby

#præmaturmor

#præmaturfar

#fødtfortidligt

Bøger:

Der vil løbene komme beskrivelser og anbefalinger af bøgerne. Skriv gerne, hvis du vil dele din erfaring med nogle af bøgerne.

”Når du er mor til et for tidligt født barn” af Katrine Wochner

”Vildes lillebror bliver født for tidligt” børnebog af Louise Abkjær Kristensen (se mere her)

”Det første år” digtsamling af Lise Dress

”Markus blev født for tidligt ” børnebog af Birgitte Amtrup  

”Lillebitte Coline – en fortælling om at blive født for tidligt” børnebog af Tine Thingholm

Hjemmesider med relevant information:

Der findes en masse hjemmesider, hvor emnet præmatur og for tidlig fødsel bliver behandlet fagligt.

Dansk Præmatur Forening http://dansk-praematur-forening.webflow.io/

Dansk Psykolog Forening – ”Betydning af smerte for det præmature barn” https://www.dp.dk/p-psykologernes-fagmagasin/fagartikler-psykologi-viden/betydning-af-smerte-for-det-praemature-barn/?fbclid=IwAR31G966Azs8wDbAQZETrWBKpauDsAumVzrtcxUhoXSoicV9JkTN73_BPOE

Rigshospitalet – ”Videnscenter for Tidligt Fødte Børn ”https://www.rigshospitalet.dk/afdelinger-og-klinikker/julianemarie/videnscenter-for-tidligt-foedte-boern/om/Sider/Om-Videnscenter-for-Tidligt-Foedte-Boern.aspx?fbclid=IwAR1sjSiNSWMaIXRt6bKQg_lapnqCB-QZfXvKIY-DIwA2vS12_mfJxErU9NE

Følg med på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.